Nálunk, a vándorcirkuszban Pöndi mindig elő tud rukkolni valami olyannal, amit még azelőtt nem csinált. 14 hónapos kora ellenére rettentően kreatív, éppen ezért soha nem lehetek eléggé felkészült.

A játszótérről hazaérve abban reménykedsz, hogy a gyereket sikerült kellőképpen lemozgatni, ezért majd otthon mély álomba szenderül, te pedig neki állhatsz a főzésnek vagy a takarításnak. Aha, akkor most csukd be a mesekönyvet, mert a valóság ettől eléggé távol áll. 

Adtam egy puszit a Kisbojler fejére, majd ezt követően realizáltam, hogy a fogaim alatt érzett csikorgó hang valószínűleg a gyerek hajában lévő néhány tonna homok eredménye. Hát ennyit az alvásról, lehet menni a fürdőkádba. A pancsolás azt jelenti, hogy a gyerek minél több vizet próbál kipacsálni a kádból, hogy ezzel új élőhelyet biztosíthasson néhány vizi élőlénynek. Már az is eszembe jutott, hogy mekkora poén lenne, ha úszószemüvegben, kacsaúszóval a lábaimon és pipával a számban állnék neki a fürdetésnek. Esetleg még egy oxigénpalackot is a hátamra helyezhetek, hogyha elérjük a tengerszint feletti magasságot, akkor azért ne haljak meg.

gyereknevelés fürdetés pancsolás pisi szülőMiután túl vagyunk a fürdésen, már azt gondoltam, hogy mindössze néhány lépés választ el minket az alvástól, de ekkor Pöndi váratlan performansszal aranyozta be a pillanatot: 

Ácsorgott peckesen a fürdőszoba-szőnyegen, majd egy laza mozdulattal kirántotta az ottani kukában lévő zacskót, amiben természetesen volt szemét dögivel. Jó, nem baj. Itt még azért nem estem pánikba, ilyet csinált már máskor is. De amikor arra lettem figyelmes, hogy lazán, íves pisit eresztett a fémszemetesre, ahonnan ugyanilyen tempóval vissza is verődött a végtermék, hát akkor azért már nem volt őszinte a mosolyom. És itt most megint visszatérnék a gyereknevelés kontra káromkodás témakörre.

Gyors pánikomban tenni akartam valamit, de addigra már késő volt: pisis lett a szőnyeg, a kuka,  törölköző és persze a gyerek is. Ekkor érkezett el az a pont, amikor már nem tudtam mást csinálni csak hangosan röhögni. A nevetésemre a gyerek is hasonlóan reagált, bár azt nem tudom, hogy ő min röhög hiszen ennyi idősen még humorérzéke sincs. Utánozós kismajom...